Weekly News

Tom Lambers ONTWIKKELING

Het belang van duurzaam inrichten

3 vragen aan

Tom Lambers, Country Manager Benelux van Bulthaup


Waarom is het van belang dat we duurzamer gaan inrichten?

“Het is een thema dat een cruciale rol speelt in onze maatschappij. Een verantwoorde en duurzame omgang met de natuurlijke omgeving is een vanzelfsprekendheid. Verantwoordelijkheid nemen betekent kiezen voor producten die het milieu minder belasten.”


Hoe kunnen we die verduurzaming realiseren?

"Door intelligente minimalisering kunnen we veel dagelijkse dingen een stuk beter en eenvoudiger maken, vond ontwerper Otl Aicher. Dit principe kun je strikt toepassen en vertalen in het gebruik van een kleine hoeveelheid eerlijke, authentieke materialen die doelbewust worden ingezet.

Daarnaast is het van belang het principe van het light design toe te passen, bijvoorbeeld door het gebruik van dunne materialen, waardoor er minder materiaal nodig is. Op die manier is minimalistisch design, productkwaliteit én milieubewustzijn in één product te combineren.

Bovendien creëer je door het toepassen van kwalitatief hoogwaardige oplossingen producten die een lange levensduur hebben.”


Heeft een duurzame inrichting ook invloed op de waarde van het vastgoed?

“Duurzaamheid dankzij goede vormgeving wil zeggen: tijdloosheid, niet modegevoelig en blijvend aantrekkelijk, ook na vele jaren. De kwaliteitsbelofte is dan ook een duurzaamheidsbelofte, door kwaliteit in materiaalgebruik en afwerking. Dit heeft een positieve uitwerking op de waarde van het vastgoed.”


Delen

Journalist

Related articles