Weekly News

Jan-Peter Cruiming, Founder Jobbird en Nationale vacaturebank ONTWIKKELING

Drie vragen aan Jan-Peter Cruiming over trends op de arbeidsmarkt

Welke trends zien we op de arbeidsmarkt?
“Het gaat de goede kant op, meer mensen vinden een baan. Anderzijds zie je dat grote groepen Nederlanders (17%) niet meer aan het werk komen. Hun beroepen zoals receptionist, administratief medewerker zijn aan het verdwijnen door automatisering. Ook 40-plussers hebben het moeilijk, met name degenen die jaren bij dezelfde baas hebben gewerkt en zich niet hebben ontwikkeld. Ze kennen maar één bedrijfscultuur. Als ze hun baan kwijtraken door een faillissement, zijn ze vrij kansloos.”


Wat adviseer je personeel?
“Je moet intern of extern om de twee jaar van baan veranderen, om courant te blijven. En techneuten zijn niet aan te slepen. Mensen die niet aan werk komen, zouden moeten proberen via stage of opleiding om te scholen. Filosofen zijn vaak bijvoorbeeld goede ict’ers. Arbeid globaliseert ook, bedrijven recruiteren vaker internationaal. Kijk zelf ook over de grens.”


Welke competenties heeft een moderne werknemer echt nodig?
“Vroeger kwam je uitsluitend aan de bak als je een bepaald aantal jaren werkervaring had. Dat hoeft niet meer, je skillset is belangrijker dan je ervaringen. Met name HBO'ers zijn gewild omdat dat praktijkmensen zijn. Gewenste competenties zijn flexibiliteit, je moet snel dingen tot je kunnen nemen en je moet van aanpakken weten.”


Delen

Journalist

Related articles