Weekly News

De laatste trends op het gebied van licht

3 vragen aan Willem Dammers, managing director TRILUX Benelux 


Welke trends op het gebied van licht zijn er momenteel gaande?

“Een trend die eraan komt, is LI-FI: dé internationale standaard voor draadloos internet via licht. Met Li-Fi kunnen ledlichtbronnen als internetverbinding worden gebruikt.”


“Een andere trend is Human Centric Lighting. Dat is een manier om daglicht te simuleren en het bioritme van werknemers actief te ondersteunen. Ook wel gezond licht. Deze technologie is inmiddels voldoende ontwikkelt om in praktijk te worden toegepast.”


En op het gebied van duurzaamheid?

“The Green House is een mooi voorbeeld van duurzaamheid: alle activiteiten zijn gebaseerd op re-duce, re-use, re-cycle & re-connect. Dat betekent dus het verminderen of terugdringen van afval, energie en watergebruik, hetgeen bijdraagt aan een schoner milieu.  Hopelijk zal het ook anderen overtuigen om hetzelfde pad te volgen.”


Zijn er ook uitdagingen?

 “We zijn inmiddels op een punt aanbeland waarbij we een tekort krijgen aan grondstoffen en materialen. Ik heb het gevoel dat we nu iets moeten doen om straks de wereld ook leefbaar te houden. Steeds meer mensen worden zich hiervan bewust, al blijft het een interessante uitdaging: innovatieve ontwikkeling, economische vooruitgang én zorg voor het milieu.”

Delen

Journalist

Related articles